Παναγιώτα Λουκάκου

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΟΥΚΑΚΟΥ

 

Η Παναγιώτα Λουκάκου είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το 2012 και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών.

Είναι από το 1990 μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναλαμβάνοντας υποθέσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα του Εμπορικού και Αστικού δικαίου με ιδιαίτερη έμφαση στο Οικογενειακό Δίκαιο και τις διαφορές που προκύπτουν από το γάμο, τη συμβίωση και το διαζύγιο. Από το 2003 έως σήμερα είναι συνεργάτης – δικηγόρος Ναυτιλιακών Εταιρειών παρέχοντας συμβουλευτικές και δικαστηριακές υπηρεσίες σε αστικές και ναυτικές υποθέσεις ενώ επί σειρά ετών παρείχε τις υπηρεσίες της ως δικηγόρος ασφαλιστικού οργανισμού, σε  υποθέσεις αποζημιώσεων  για υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες από τροχαία ατυχήματα.

Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια  σε Αστικές και Εμπορικές Υποθέσεις πιστοποιημένη από το  βρετανικό φορέα Centre for Effective Dispute Resolution Περιλαμβάνεται στον Δημόσιο κατάλογο των Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Α.Μ.32) και είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών .

Είναι ειδικά εκπαιδευμένη στην Οικογενειακή διαμεσολάβηση (MiKK & International Mediation Canada), τη Σχολική  Διαμεσολάβηση  και την Πρόληψη Σχολικής Βίας (ΚΕΔΙΠ) και τις διαπραγματεύσεις (Resolvers Formation.) και αναλαμβάνει την επίλυση με διαμεσολάβηση υποθέσεων που αφορούν την οικογένεια, την περιουσία και την επιχείρηση.

Είναι διαμεσολαβήτρια διασυνοριακών οικογενειακών διαφορών και υποθέσεων διεθνούς απαγωγής παιδιών καθώς και Πιστοποιημένη από το ΙΜΙ Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών. Είναι μέλος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου. Συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια  σε εκδηλώσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη διαμεσολάβηση και την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση. Διετέλεσε  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού και από το 1996 είναι Εθελόντρια  του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Ομιλεί πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά.

Εξειδικεύεται σε:

  • Οικογενειακές διαφορές – Διασυνοριακές Οικογενειακές διαφορές

  • Εμπορικές διαφορές

  • Κληρονομικές Διαφορές

  • Διαφορές από τη συγκυριότητα και τη διανομή ακινήτων

  • Εταιρικές διαφορές

  • Αστικές διαφορές από συμβάσεις

 

Επικοινωνήστε μαζί μου