Μαρία Τσαούση

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

MΑΡΙΑ ΤΣΑΟΥΣΗ

Η Μαρία Τσαούση είναι δικηγόρος παρ᾽εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το CeDR από το έτος 2011. Πτυχιούχος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος LLM  από το Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας στις Διεθνείς Επιχειρήσεις (International Business Law) όπως και κάτοχος διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA executive) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα από το έτος 1993 με την παροχή νομικών υπηρεσιών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και έχει εμπειρία στους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου όπως και σε θέματα λογισμικού,  τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών ως μέλος του νομικού τμήματος της εταιρείας λογισμικού Intarget SA, θυγατρικής του Ομίλου  FOURLIS αλλά και της Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών Vodafone Πάναφον ΑΕΕΤ, έχει δε εργαστεί με short term assignment για την μητρική εταιρεία Vodafone VGSL, με έδρα το Newberry της Αγγλίας.

Η επαγγελματική της εμπειρία  εστιάζει σε τομείς διεθνών επιχειρήσεων και εμπορικών συναλλαγών συμπεριλαμβανομένων διεθνών συμβολαίων προιόντων και υπηρεσιών συντεταγμένα υπό διαφορετικές δικαιοδοσίες, συμβάσεις μεταφοράς τεχνολογίας (Ι.Τ.), καταναλωτικά – εμπορικά θέματα, θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ασφάλειας δικτύων και προσωπικών δεδομένων όπως επίσης διαχείρισης – παροχής συμβουλής επί  νομικού και κανονιστικού επιπέδου σε τηλεπικοινωνιακά θέματα.

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις από το CEDR («Center of Effective Dispute Resolution») του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και μέλος του επίσημου καταλόγου διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Περαιτέρω έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων αλλά και ως οργανώτρια και εισηγήτρια σε ημερίδες σε σχέση με την διαμεσολάβηση.

Αριστη γνώση Αγγλικής σε επίπεδο νομικής ορολογίας.

Επικοινωνήστε μαζί μου