Ελισάβετ Τσέλιου

LIZA2

Ελισάβετ Τσέλιου

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Αστικού Δικαίου και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.

Η Ελισάβετ ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα από το 1989 ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από το 1999 έως το 2016 εργάστηκε παράλληλα ως έμμισθη δικηγόρος στην Νομική Υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η εμπειρία της περιλαμβάνει παροχή νομικών συμβουλών, σύνταξη δικογράφων, γνωμοδοτήσεων και συμβάσεων, παραστάσεις στα δικαστήρια όλων των βαθμών, μέχρι και τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας, καθώς και διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και συμβιβαστική επίλυση διαφορών.

Από το 2012, η Ελισάβετ είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, με πιστοποίηση από τον διαπιστευμένο βρετανικό φορέα εκπαίδευσης CEDR («Center of Effective Dispute Resolution»). Περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως και στον κατάλογο διαμεσολαβητών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής ΄Ενωσης Διαμεσολαβητών. ΄Εχει εξειδικευθεί περαιτέρω στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση και είναι μέλος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου. ΄Εχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για τις διαπραγματεύσεις στην διαμεσολάβηση. Εξειδικεύεται σε:

  • Οικογενειακό Δίκαιο
  • Συμβάσεις
  • Εμπράγματο Δίκαιο
  • Κληρονομικό Δίκαιο
  • Τραπεζικά δάνεια (Eπιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά)
  • Eταιρείες

Είναι πτυχιούχος (1987) της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.

΄Εχει συμμετάσχει ως οργανώτρια και εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες για την διαμεσολάβηση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

΄Εχει συγγράψει άρθρα για την διαμεσολάβηση για επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας