Ευγενία Σαρίδου

SARIDOU_s

Ευγενία Σαρίδου

Η Ευγενία είναι δικηγόρος παρ’Εφέταις, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Κ. Κοννίδας και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία», της οποίας οι βασικοί άξονες δράσης είναι το φορολογικό δίκαιο, το ενοχικό δίκαιο  και το ναυτικό δίκαιο. Η Ευγενία στη δικηγορική της καθημερινότητα καταπιάνεται σε επίπεδο συμβουλευτικής με υποθέσεις που εντάσσονται στο χώρο του εταιρικού δικαίου, του δικαίου συμβάσεων και του ναυτικού δικαίου και σε επίπεδο δικαστικής πρακτικής με υποθέσεις εντασσόμενες στο ευρύτερο πλαίσιο του ενοχικού δικαίου. Έχει εξειδικευθεί ακαδημαϊκά στο Εμπορικό Δίκαιο (ΜΔΣ  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (LLM University of Durham, UK).

Με τη Διαμεσολάβηση ασχολείται ενεργά από το 2011 που έλαβε την βασική  εκπαίδευση από το Center of Dispute Resolution. Έκτοτε έχει λάβει περισσότερες από 400 ώρες θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης σε διαφορετικά είδη (π.χ. facilitative model, transformative model), διαφορετικές προσεγγίσεις (π.χ. προσέγγιση μέσω της θεωρίας της Μη Βίαιης Επικοινωνίας του M.Rosenberg) και διαφορετικές χρήσεις (π.χ. σχολική διαμεσολάβηση, community mediation) της Διαμεσολάβησης, όπως και ειδική εκπαίδευση στην μέθοδο και την πρακτική του σχεδιασμού και της διευκόλυνσης διεξαγωγής δημοσίων διαλόγων.

Με την δικηγόρο Αθηνών, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών Κα Μαρία Λουίζα Ανδριακοπούλου, έχουν εκπονήσει και εφαρμόσει στην πράξη πρωτότυπο πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης το οποίο έχει εγκριθεί κατόπιν παρουσίασης και συνέντευξης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή σε ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο.

Μιλά και γράφει Αγγλικά και Γαλλικά.

Θεωρεί την άσκηση της δικηγορίας επάγγελμα και την Διαμεσολάβηση τρόπο ζωής.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας